Pinautomaat Zoeken

Geldautomaat in de buurt

Rabobank Internetbankieren

Online bankieren: regel je ook steeds meer bankzaken online of mobiel?


pinautomaatzoeken.nl locaties Rabobank
Internetbankieren is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en de trend verraadt dat dit alleen maar zal toenemen. Steeds meer mensen regelen bankzaken via hun smartphone of internet. Het is een gemakkelijke en handige manier om (nog) beter grip te krijgen op je financiën. Meer dan 60% van alle mensen met een Rabo betaalrekening gebruikt online bankieren. Maar hoe werkt het en is het veilig?

We vertellen hier graag wat meer over, maar mocht je tóch liever persoonlijke hulp kunnen gebruiken met het Rabobank internetbankieren, bezoek dan gerust een Rabobank vestiging in de buurt. Dit kan in bijna alle gevallen zonder afspraak. De openingstijden per kantoor kunnen echter wel verschillen. Check dit even, nadat je met onderstaande “ATM-locator” de dichtstbijzijnde Rabobank vestiging hebt gelokaliseerd.Uiteraard is ons streven alle Rabobank pinautomaten en vestigingen in kaart te brengen, maar kunnen hierbij natuurlijk altijd extra hulp gebruiken. Ontbreekt er een stortautomaat/Geldmaat in de lijst, laat ons dit dan weten via het contactformulier.


Van:

Naar:

PinautomaatZoeken.nl Logo

Wat is Rabobank internetbankieren?

Online bankieren van de Rabobank betekent toegang krijgen tot je bankrekening en het uitvoeren van financiële transacties via internet op je smartphone, tablet of computer. Het is razendsnel, meestal gratis en stelt je in staat de meest essentiële bankzaken efficiënter uit te voeren, zoals rekeningen betalen en geld overmaken, zonder je bank te bezoeken of bellen. Ook kan je met de gratis Rabobank app deze diensten vanaf een smartphone of tablet gebruiken.

Gebruik Rabobank internetbankieren om via je account:

 • Op elk moment je banksaldo te controleren.
 • Je rekeningen te betalen en geld over te maken naar andere rekeningen.
 • Alle gekoppelde hypotheken, leningen of spaarrekeningen te controleren.
 • Je bankafschriften te controleren en papierloos te werken (je krijgt geen papieren rekeningen meer).
 • Automatische incasso’s en doorlopende opdrachten in te stellen of te annuleren.
 • Eventuele investeringen die aan je account zijn gekoppeld te controleren.

Hoe veilig is Rabobank internetbankieren?

Rabo online bankieren is over het algemeen veilig, zolang je ervoor zorgt dat je de juiste gegevens invoert bij het uitvoeren van een transactie en een paar regels volgt:

 • Controleer je afschrift regelmatig en meld vreemde activiteiten.
 • Reageer niet op e-mails waarin wordt beweerd dat ze van de Rabobank afkomstig zijn en waarin om persoonlijke gegevens of wachtwoorden wordt gevraagd.
 • Onthoud dat je je altijd moet afmelden bij je sessie voor internetbankieren.
 • Gebruik alleen beveiligde wifi-verbindingen om toegang te krijgen tot je Mijn Rabobank bankrekening.
 • Openbare wifi-verbindingen zijn vaak niet veilig, dus gebruik ze niet voor online bankzaken of om aankopen te doen. Als je onderweg bent met een smartphone of tablet, is het veiliger om je 4G- of 5G-verbinding te gebruiken.
 • Houd je besturingssysteem en antivirussoftware up-to-date.
 • Kies je wachtwoorden zorgvuldig gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts.
Veilig mobiel bankieren

Toegang tot je rekening met je smartphone via de Rabobank website of mobiel bankieren app wordt steeds populairder. Het is een snelle, gemakkelijke manier om je financiën te beheren en de voornaamste reden waarom banken fors investeren om mobiel bankieren veilig te maken.

Wat als er iets mis gaat?

Als je iets vreemds opmerkt op je Rabo rekening of als je per ongeluk een betaling naar de verkeerde rekening doet, neem dan zo snel mogelijk contact op met de Rabobank.

Hoe stel je internetbankieren in?

De Rabobank biedt in Nederland online bankieren aan. Als je wil weten of je online kan inloggen op je rekening, ga dan naar de website van de Rabobank en zoek eventueel op ‘rabobank inloggen‘, neem telefonisch contact op of ga langs een Rabobank vestiging in de buurt.

Om veiligheidsredenen omvat het registratieproces vaak enkele stappen. Het kan zijn dat je langs moet komen bij de plaatselijke vestiging, een wachtwoord naar je toe is gestuurd en in sommige gevallen moet je je aanmelden met een Rabo Scanner.

Hoe krijg je toegang tot internetbankieren zonder internetverbinding?

Als je thuis geen internetverbinding hebt, dan kan je ook gerust langs een Rabobank vestiging in de buurt om je online bankzaken te regelen. Dit kan in de meeste gevallen zonder afspraak, mits binnen de openingstijden.

Mogelijk heb je ook toegang tot Rabobank internetbankieren via een beveiligde verbinding bij een vriend, goede buur of familielid thuis.

Schuiven naar boven