Pinautomaat Zoeken

Geldautomaat in de buurt

Mobiele Pinautomaat Kopen

Welk pinapparaat past het beste bij je onderneming? Wij geven je graag wat tips!

pinautomaatzoeken.nl locatie Steeds meer mensen kiezen voor contactloos betalen. Wij helpen je daarom graag bij het bepalen welke pinautomaat het beste aansluit op je bedrijfsdoelstellingen. Als het gaat om het stimuleren van de verkoop, neemt een pinautomaat heel wat administratieve rompslomp uit handen, waardoor je efficiënter kan werken en meebewegen in een steeds meer volledig contant geldloze samenleving.

Het gebruik van creditcards en betaalpassen hebben tegenwoordig vaker de voorkeur boven contant geld in Nederland. Als je bedrijf nog steeds geen kaarten accepteert, loop je flink achter op de 56% van de MKB’ers die dat wel doen. Met het oog op gebruikersgemak, overzicht, schaalbaarheid en kosten hebben wij ervoor gekozen om een selectie te maken uit het aanbod mobiele pinautomaten.

Goedkoopste Mobiele Pinautomaat

MODEL

TYPE

PRIJS

AANBOD

Sumup
SumUp Air contactloos pinapparaat

19,99


Er is tegenwoordig een veel ruimere keuze aan betaalautomaten dan een paar jaar geleden. Waar je vroeger te maken had met een dikke chip en een pincode die aan een balie was gestationeerd, kunnen (kleine) bedrijven nu profiteren van mobiele kaartlezers die net zo goed werken. In tegenstelling tot traditionele opties zijn deze app-gebaseerde kaartmachines meestal contractvrij, betaalbaar en zonder ingewikkelde kosten, waardoor het veel gemakkelijker wordt voor nieuwe of kleine bedrijven/MKB’ers om kaarten te accepteren.

We hebben onderzoek gedaan naar de beste pinautomaatleveranciers en de resultaten voor je per categorie op een rijtje gezet, zodat een mobiele pinautomaat kopen een stuk overzichtelijker en makkelijker wordt!

Top-10 Mobiele Pinautomaat

MODEL

TYPE

PRIJS

AANBOD

Sumup
SumUp Air contactloos pinapparaat

19,99

Sumup
SumUp Air - oplaadstation

19,99

Sumup
SumUp 3G contactloos pinapparaat

99,-

Merkloos
V400m Hoes Zwart Pinapparaat

17,99

Verifone
Vx680 Beschermhoes Zwart

25,16

Wordline
Protective Cover Yoximo

19,99

Twelve
Twelve P400 pinautomaat

635,25

Wordline
Yomani Handelaars Unit

249,99

Ingenico
PinPocket 3G

344,99

Twelve
Twelve mobiele pinautomaat

768,35

Best Beoordeelde Mobiel Pinapparaat

MODEL

TYPE

PRIJS

AANBOD

Sumup
SumUp Air contactloos pinapparaat

19,99

Meest Populaire Mobiel Pinapparaat

MODEL

TYPE

PRIJS

AANBOD

Sumup
SumUp Air contactloos pinapparaat

19,99

Sumup
SumUp Air - oplaadstation

19,99

Sumup
SumUp 3G contactloos pinapparaat

99,-

Voordelen van een draadloos en/of contactloos mobiel pinapparaat voor (kleine) bedrijven.

Is een mobiele pinautomaat geschikt voor je bedrijf? Het verschilt natuurlijk per type onderneming, maar dit is wat het voor je zou kunnen doen:

 1. Verhoog je omzet: klanten tegenwoordig verwachten met een kaart te kunnen betalen, en door ze te geven wat ze willen, voorkom je nee-verkoop.
 2. Bouw geloofwaardigheid op: met mobiele pinapparaten kom je professioneler over, wat vooral belangrijk is als je bedrijf net is gestart.
 3. Bespaar op administratie: naar de bank toe lopen om geld te storten is verleden tijd en je stroomlijnt je accountbeheer door je terminal te koppelen aan je computer of smartphone.
 4. Betaal veiliger: mobiele pinautomaten hebben extra beveiliging ingebouwd om zowel jou als jouw klanten te beschermen.
 5. ‘Future proof’: cash geld wordt steeds minder gebruikt en het is een goed idee om vooruit te denken.

Tips bij het kopen of huren van pinapparaten

Als je niet in één keer een bedrag wilt investeren in de aanschaf van een vaste of draadloze pinautomaat, dan kan je ervoor kiezen om een pinautomaat te huren. Dat heeft als voordeel dat je maandelijks een beter te behappen bedrag kwijt bent in plaats van in één keer een grote investering moeten doen.

Ook als je slechts voor een korte periode een mobiel pinapparaat nodig hebt, zoals tijdens een beurs of congres, biedt het huren van een mobiele pinautomaat uitkomst. Bij het kopen van een betaalautomaat word je direct zelf de eigenaar en kan je een keuze maken uit het ruime aanbod van passende service onderdelen en bijvoorbeeld pinbundels. Welke keuze je ook maakt, de belangrijkste tip voor de aanschaf van een pinautomaat is het vergelijken van het huidig aanbod of offertes van diverse pinautomaatleveranciers.

Tips voor het kiezen van de beste pinautomaat voor je (kleine) onderneming.

Om je te helpen bij het kiezen van de ideale provider voor je bedrijf, zijn hier de vijf belangrijkste overwegingen:

 1. Verkoop: sommige providers hanteren vaste tarieven, terwijl andere goedkopere tarieven bieden naarmate je verkoopvolume hoger is. Controleer of je verkoopvolume overeenkomt met de minimumvereisten van de aanbieder om het meeste uit eventuele deals te halen.
 2. Mobiliteit: een mobiele kaartlezer die je naar je klanten kunt brengen om te pinnen, is vooral handig als je in de horeca werkt.
 3. Aantal apparaten: klanten houden niet van wachten met betalen en slechte service kan ervoor zorgen dat ze niet meer terugkomen. Zorg ervoor dat je over voldoende machines beschikt om maximale betalingsefficiëntie mogelijk te maken.
 4. Welke soorten kaarten moet ik accepteren: de meeste mensen begrijpen dat kleine bedrijven misschien maar een beperkt aantal kaarten kunnen accepteren, maar hoe meer betaalopties je je klanten geeft, hoe beter.
 5. Contactloos accepteren: één op de drie Nederlandse kaartbetalingen wordt gedaan met een contactloze kaart of e-wallet. Daarom is het een must om een ​​contactloos verkooppunt te hebben, vooral als je vaak € 30 of minder verkoopt.

Tips pinautomaat opstellen

Een mobiel pinapparaat kan eenvoudig in de hand meegenomen worden, maar voor een vaste betaalautomaat geldt dat deze op een strategische en veilige plek moet worden opgesteld. Het betaalapparaat moet in ieder geval zo opgesteld worden, dat er geen mogelijkheden zijn voor een derde om de pincode tijdens het intoetsen af te laten kijken. Let bij het plaatsen van een pinautomaat er ook op dat deze niet vanaf een verhoging gezien kan worden of dat er via een spiegel in meegekeken kan worden.

 • Voldoende privacy bieden
 • Beschermkapje op apparaat laten zitten
 • Let op stand van spiegels en camera’s
 • Strategische locatie

Kosten van een pinapparaat

Bij de kosten van een pinapparaat kan er als eerste een onderscheid gemaakt worden tussen een pinautomaat huren en een vaste of mobiele pinautomaat kopen. Naast de kosten van aanschaf of de huur van een betaalterminal komen er ook nog andere kosten van de pinautomaat bij kijken. Er kunnen bijvoorbeeld kosten voor de service in rekening worden gebracht, maar ook voor de individuele transacties, die via de betaalautomaat uitgevoerd worden. Uiteraard kan je rekening houden met de kosten van een pinapparaat door de juiste keuze te maken voor de aanschaf van een pinautomaat, die aansluit bij je bedrijfsvoering.

Kosten pinautomaat en pinpakket

Je kan als ondernemer een nieuwe of een tweedehandse pinautomaat kopen of besluiten om voor een huur pinapparaat te kiezen. Een van de mogelijkheden, waarbij er een duidelijk overzicht van de kosten van een mobiel pinapparaat wordt geboden is het complete pinpakket voor ondernemers. Zowel voor ondernemers in de horeca als in de retail en in de sector vervoer en transport zijn er complete pinpakketten beschikbaar. De kosten van een pinapparaat krijgen dan vorm in een volledige betaaloplossing voor je bedrijf. Voor het alles in één pakket voor een huur pinautomaat krijgt je een passende pinautomaat, een 4G of 5G abonnement via een provider en een uitstekende service. Zo zijn er talloze mogelijkheden om voor een compleet pakket te kiezen of de voorkeur te geven zelf de kosten van een pinapparaat in de hand te houden door afgewogen keuzes te maken uit verschillende pinpakket onderdelen.

Kosten pinapparaat met pinbundel

Het voordeel van de kosten van een pinapparaat met een pinbundel is dat er voor een vast bedrag een aantal vooraf overeengekomen financiële transacties kunnen worden uitgevoerd. Daar waar er bij de één wordt afgerekend per transactie, kan er bij de ander voor een pinbundel worden gekozen. Dat geldt overigens ook voor een vaste pinautomaat, waarvoor voordelige pinbundels beschikbaar zijn. Naarmate de pinbundel groter wordt, dus er meer transacties worden verwerkt, zal de prijs per transactie lager uitvallen. Door de pinbundels te vergelijken kan je op de kosten van het gebruik van het pinapparaat besparen.

 • Alles in één betaaloplossing
 • Onderdelen pinpakket
 • Pinbundel
 • Service pakket
 • Type verbindingen 3G/4G/5G/WiFi

Mobiel pinapparaat kopen

Bij een mobiele pinautomaat kopen kom je als ondernemer/MKB’er/ZZP’er in het bezit van de betaalautomaat als eigenaar in tegenstelling tot de keuze voor het huren van een pinautomaat. Bij de aanschaf van een pinautomaat krijg je als ondernemer met vele voordelen te maken, maar dat geldt ook voor degene, die de gelegenheid krijgt om voor de financiële transactie van de pin gebruik te maken. Mobiel pinnen kan de ondernemer in elk geval het voordeel van een besparing op financiële transacties opleveren.

Tweedehandse of nieuwe pinautomaat kopen

Bij een mobiel pinapparaat kopen, kan je de keuze maken uit het kopen van een nieuwe of tweedehands mobiele pin. Een tweedehands pinapparaat aanschaffen is voordeliger in vergelijking met de aanschaf van een nieuwe pinautomaat. Aangezien de kosten van een nieuwe mobiele pinautomaat kopen niet enorme bedragen met zich meebrengt, kan de voorkeur daar naar uitgaan. Voor het kopen van een mobiel pinapparaat kan je een stappenplan volgen, dat het maken van de uiteindelijke keuze zal vergemakkelijken. Uiteraard is het na het doorlopen van het stappenplan aan te raden om meerdere leveranciers te vergelijken.

Stappenplan aanschaf mobiel pinapparaat

Bij de keuze voor een mobiele pinautomaat kopen is het van belang om de telecom- of internetverbinding te bepalen. Je hebt namelijk de keuze tussen 4G, 5G of een vaste internet/WiFI verbinding. De volgende stap in het koopproces is het maken van een keuze voor de acceptatie van betaalproducten, zoals Nederlandse pinpassen aangevuld met bijvoorbeeld creditcards. Mochten er nog andere eisen worden gesteld bij een mobiele pinautomaat kopen, zoals de voorkeur voor toepassingen van een klantenkaart, dan kan daar rekening mee gehouden worden in het stappenplan.

 • Keuze voor type telecom- of internetverbinding
 • Keuze acceptatie betaalproducten
 • Eventuele overige eisen
 • Offertes leveranciers pinautomaten aanvragen

Aanbod van pinautomaten

Bij de aanschaf van een pinautomaat moet er een keuze gemaakt worden uit het aanbod van pinautomaten. In elk geval is het belangrijk om bij de leverancier pinautomaten een keuze te maken voor een pinautomaat, die geschikt is voor contactloos betalen. Het aanbod van pinautomaten wordt grofweg onderscheiden in de draadloze pinautomaat en een vast pinapparaat. In beide categorieën zijn diverse merken pinautomaten beschikbaar, die door verschillende leveranciers op de markt worden gebracht.

Leveranciers pinautomaten

De verschillende leveranciers kunnen zowel een vast pinapparaat leveren als een draadloze pinautomaat. Bekende leveranciers en merken van betaalautomaten zijn onder meer:

 • Cyber & Mason
 • Verifone
 • Ingenico
 • Sepay
 • SumUp
 • iZettle

Pinautomaat kopen

Bij de aanschaf van een pinautomaat heb je de mogelijkheid om verschillende leveranciers en merken van betaalautomaten met elkaar te vergelijken. Elk pinapparaat beschikt namelijk over unieke eigenschappen, waardoor de ene pin automaat meer geschikt zal zijn voor uw onderneming als een andere betaalautomaat. De leverancier Verifone is op het gebied van betaaloplossingen een van de toonaangevende bedrijven. De leverancier levert zowel vaste als mobiele pinautomaten. Cyber & Mason is een leverancier, die over een jarenlange ervaring beschikt op het gebied van pinautomaten en een uitstekende kwaliteit van producten en dienstverlening biedt. Het vergelijken van de leveranciers en de verschillende pinautomaten biedt een uitstekend inzicht in de mogelijkheden.

Keuze uit pinautomaten

Het is natuurlijk belangrijk dat de eigenschappen van een pinautomaat aansluiten bij de bedrijfsvoering. Het is dan ook verstandig om met een aantal vragen rekening te houden. Is het bijvoorbeeld van belang dat het pinapparaat rechtstreeks wordt aangesloten op het kassasysteem? Beschikt de locatie over stroom, zodat de betaalautomaat steeds onder stroom kan staan? Is het antwoord op de tweede vraag bijvoorbeeld ontkennend, dan zal de draadloze pinautomaat uitkomst kunnen bieden. Ook de vraag of het pinapparaat eventueel in het buitenland gebruikt moet worden kan van invloed zijn op de keuze uit het aanbod van pinautomaten.

Werking mobiel pinapparaat

Daar waar een vaste betaalautomaat verbonden is met een kabel ontbreekt deze bij een draadloze pinautomaat. De communicatie van het apparaat verloopt namelijk via het 4G of 5G netwerk of via de vaste WiFi internet verbinding. Met een mobiel pinapparaat is het mogelijk om deze overal op elke gewenste locatie te gebruiken waar er maar ontvangst is met de mobiele telefoon. Om deze reden is de mobiele draadloze pinautomaat bij uitstek geschikt voor de horeca, maar ook voor thuisbezorgdiensten.

 • Communicatie via 4G/5G netwerk of via de vaste WiFi internetverbinding
 • Overal te gebruiken waar ontvangst is met mobiele telefoon
 • Geschikt voor horeca
 • Geschikt voor thuisbezorgdiensten
 • Praktisch en handig

Betalen via mobiele pinautomaat

Als er met een pinpas wordt afgerekend via de betaalautomaat van jeonderneming, dan zal er nadat de pas in het apparaat is ingebracht een pincode moeten worden ingetoetst. Op dat moment zal het mobiel pinapparaat automatisch contact zoeken met de transactieverwerker. Deze staat op zijn beurt weer in verbinding met de diverse banken. De pintransactie zal rechtstreeks worden doorgeschakeld naar de betreffende bank van de klant. De bank zal vervolgens de pincode controleren net als het saldo op de bankrekening en de hoogte van de daglimiet. Vervolgens zal de bank antwoorden en een melding doorgeven aan de draadloze pinautomaat. Hierop kan gezien worden of de transactie is geslaagd.

Elektronisch betalen

Het streven in Europa is om iedereen op dezelfde wijze met een pinpas te laten betalen. Het elektronisch betalen verloopt straks dan ook bijna alleen nog maar via de chip op de pinpas en niet meer zoals eerder het geval was via de magneetstrip. De draadloze pinautomaat zal dan ook voorzien moeten zijn van de EMV technologie. Pinautomaten met een veiligheidscertificaat tot 2014 of later zijn daarvoor geschikt of worden door de leverancier pinautomaten geschikt gemaakt.

Voordelen mobiel pinapparaat

Een mobiel pinapparaat kan een uitkomst zijn voor veel bedrijven. Bij een draadloze pinautomaat ben je namelijk niet gebonden aan netstroom om de betaalautomaat constant van stroom te laten voorzien. Bij de aanschaf van een vaste pinautomaat zal je ook een vaste locatie binnen je bedrijf moeten hebben waar het apparaat komt te staan. Het voordeel van een mobiel pinapparaat is dat deze overal mee naartoe genomen kan worden.

Draadloze pinautomaat

Een mobiel pinapparaat kent meerdere voordelen. Zo is een mobiele betaalterminal bij uitstek geschikt voor het gebruik in bedrijven, waarbij klanten niet aan de kassa komen betalen. Dat is bijvoorbeeld het geval in een horecagelegenheid met een terras, waarbij het mobiel pinapparaat door de medewerker mee naar buiten kan worden genomen. De klant kan direct afrekenen bij de medewerker met de pinpas en dat scheelt tijd. Er hoeft bijvoorbeeld geen wisselgeld meer afgerekend te worden. Ook voor het bezorgen van goederen aan klanten of voor thuisbezorging van eten is een mobiel pin apparaat een uitkomst. De markt is een ander voorbeeld van een locatie, waar een mobiel pinapparaat perfect dienst kan doen. Hier kan namelijk lastig een vaste pinautomaat worden geïnstalleerd.

 • Betaalgemak
 • Alles in één
 • Compact
 • Licht
 • Praktisch
 • Snelle verbinding
Schuiven naar boven